dafolo-top.png
Her er du:
Skoleledelse > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder til skoleledelsen

 

Intro:
På bloggen kan du blandt andet læse en række inspirerende indlæg af blogskribent Victoria Grønning Iverssøn. Blogserien hedder ”Målstyret undervisning”, og her deler Victoria sine erfaringer og giver bud på konkrete redskaber til brug i den daglige undervisningen.
Intro:
”Alle lærere er i team. Mange er i mange team. Men hvordan arbejder teamene? Er de professionelle læringsfællesskaber?” Læs en artikel med ph.d. Thomas R. S. Albrechtsen, der har skrevet en bog om emnet, og læs bogens indholdsfortegnelse og indledning.
Dato:
08-12-2014
Intro:
En skoleleders travle hverdag rummer et væld af opgaver. En del af dem er skal-opgaver. Få overblik over, hvad der skal gøres i december.
Intro:
Dr. David Mitchell, der er forfatter til bogen "Hvad der virker i inkluderende undervisning - evidensbaserede undervisningsstrategier", var i efteråret i Danmark i forbindelse med en konference om inklusion. Her kan du se to videoklip fra konferencen med vigtige pointer om inkluderende undervisning.
Dato:
11-11-2014
Intro:
Tidligere har man i skoleledelsesforskningen opereret med tre adskilte typer af ledelse: instruerende ledelse, transformativ ledelse og distribueret ledelse. Den aktuelle udvikling peger dog i retning af, at disse tre perspektiver må integreres i et samlet fokus på det, der er skolens kerneaktivitet: elevernes læringsudbytte. Docent og ph.d. Helle Bjerg og professor og ph.d. Dorthe Staunæs har skrevet en artikel om dette: "Pædagogisk skoleledelse 2.0".
Dato:
01-11-2014
Intro:
En skoleleders travle hverdag rummer et væld af opgaver. En del af dem er skal-opgaver. Få overblik over, hvad der skal gøres i november.
Dato:
23-10-2014
Intro:

I Norddjurs Kommune er Projekt Synlig Læring en del af en opkvalificeringsindsats for lærere, pædagoger, ledere og forvaltning, der blev vedtaget af kommunalbestyrelsen i forbindelse med folkeskolereformen. I alt skal 600 medarbejdere igennem et uddannelsesforløb i Synlig Læring. Læs mere her.

Intro:
Målstyret undervisningen og feedback er blevet nøgleord, når det gælder elevers læring og undervisning. Få inspiration og redskaber til din praksis her, hvor du også kan tilmelde dig en række konferencer inden for området.
Intro:
Starten er gået til en historisk forandring af folkeskolen. Alle børn skal lære mere. Men vil det lykkes? Se DR-dokumentaren "Folkeskolen - Forfra", der blandt andet indeholder interview med John Hattie. Programmet er fra den 7. oktober 2014 og kan ses indtil den 13. november 2014.
Intro:
James Nottingham kommer til Danmark igen den 12. november i forbindelse med konferencen "Visible Learning - Into Action!". Deltag i konferencen og få konkret inspiration til din praksis.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste
rss-leder.png