Begrebet literacy blev tidligere defineret snævert som læse- og skrivefærdigheder, men nu bruges literacy også om mundtlige og skriftlige elementers indbyrdes samspil i hverdagslivets alsidige og situationsbestemte kommunikation. Nu kan du finde en artikel på skoleportalen.dk, der præsenterer en konkret tilgang til at arbejde med at fremme børns literacy i SFO og skole. Det handler om "Sproghistorier".
Det er i praksis en stor og krævende opgave at arbejde ud fra et anerkendende og ressourcefokuseret menneskesyn. Derfor er der brug for understøttende redskaber, som kan skærpe fokus på retningen og fastholde fagligheden samt sikre dokumentation i arbejdet. Klik ind her, og få adgang til to praksisnære redskaber fra bogen KRAP - metoder og redskaber.
Forskning på områder som medicin, it- og kommunikationsteknologi, transport og landbrug har de sidste mange år påvirket udviklingen af systemerne i en grad, vi nødigt vil være foruden i dag. Men hvad med uddannelsessystemet? Udvikler det sig så hurtigt, som det ellers kunne, hvis vi benyttede os af den evidensbaserede forskning, der findes inden for området? Se professor David Mitchell svare på spørgsmålet her.
Ja, det er der vel ret beset mange ting, der er. Men inden for psykologiens verden er det en ganske bestemt ting. Det er nemlig en særlig tilgang, hvor nærværet og kontakten til den anden og til selvet er i fokus. På skoleportalen.dk kan du nu finde baggrundsviden og øvelser, som knytter sig til denne relationspsykologiske tilgang til det pædagogiske arbejde.
James Nottingham og Challenging Learning har været i Sverige, hvor han også fandt vej til svensk tv. Se indslaget her, og læs mere om, hvornår du kan møde James Nottingham i Danmark.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste |