dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Dato:
31-01-2014
Intro:

Du kan stadig nå at tilmelde dig konferencen "Inklusion og relationer i SFO - i en brydningstid". Her kan du blandt andet opleve Hans Henrik Knoop og deltage i sessioner med temaerne "Inklusion i SFO’en – fra teori til praksis", "Relationspædagogik i SFO’en", "Børn med ADHD i SFO’ens fællesskaber" og "Pædagoger i skolen – den sammenhængende skoledag".

 

Dato:
09-01-2014
Intro:

Forandringens vinde blæser over det pædagogiske landskab. Den kommende folkeskolereform har for alvor sat SFO’en og fritidspædagogikken på dagsordenen – på godt og ondt. På den ene side er der stor opmærksomhed på, hvordan tilbuddet skal se ud fremover i de forskellige kommuner, på den anden side er der et stort fokus på pædagogens kompetencer – både i en fritidskontekst og i en skolekontekst. Forårets konferenceprogram fra Dafolo er nu klar, og det indeholder flere spændende arrangementer for personalet i SFO'en.

Intro:

Læring er mange ting og kan findes i mange forskellige kontekster. Ifølge James Nottingham er det de voksnes fornemste opgave - uanset om man er lærer, pædagog eller forælder - at opmuntre og inspirere børnene til at lære på bedst mulige måde. Hør ham fortælle om det og sin nye bog her.

 

Intro:
Som noget nyt udbydes skoleportalen.dk nu som skolelicens, hvilket blandt andet indebærer, at du som pædagog har adgang til al inspiration, viden og redskaber på hele sitet - altså også materialet under menupunktet "Lærer" og Skoleledelse". Her kan du blandt meget andet finde e-tidsskriftet Fleksibel læring, som for nylig havde fokus på "Pædagogen i skolen".
Dato:
09-10-2013
Intro:

"Aktive eventyr" har fokus på børnenes aktive deltagelse både i oplæsningen og i de efterfølgende forslag til sjove aktiviteter. De er derfor meget mere end "bare" oplæsning af en god historie. Her på skoleportalen kan du nu finde to aktive eventyr bearbejdet af Lotte Salling - blandt andet ét, hvor man arbejder med ord som "spådom" og "ten", og hvor hjerte rimer på smerte. Måske kan du gætte, hvilket eventyr det er?

 

Dato:
30-09-2013
Intro:

Måske har du hørt tale om John Hattie - den new zealandske forsker, som på rekordtid er blevet uddannelsesverdenens superstar med sine analyser af, hvad der virker i undervisningen. Men hvad betyder begrebet "synlig læring" egentligt? Find svarene her på skoleportalen.dk.

 

Dato:
18-09-2013
Intro:

Den kommende skolereform lægger på mange områder op til et bredere og tættere samarbejde mellem lærere og pædagoger. Derfor er det ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt lærere og pædagoger overhovedet skal samarbejde, men mere hvad de skal samarbejde om og hvordan. Trine Ankerstjerne har skrevet en artikel til skoleportalen.dk med titlen "Børnene har brug for pædagoger - lærerne har - ja, hele skolen har!" Så er det ligesom sagt!

 

Dato:
30-08-2013
Intro:
På denne konference får du konkrete input til arbejdet med at skabe og understøtte stærke fællesskaber og give alle børn lige muligheder for deltagelse i disse fællesskaber – uanset deres forskellige forudsætninger.

Tag to kollegaer under armen og få 10 % rabat på tilmeldingsgebyret!
Dato:
28-08-2013
Intro:
Inklusion er en opgave, som kan kræve lige så mange forskellige tilgange, som der er børn. Derfor må den pædagogiske værktøjskasse også løbende udvides i takt med, at det pædagogiske personale får ny inspiration. Vi bringer her en artikel af Karen Sørensen, som præsenterer interaktionsmetoden Marte Meo som en frugtbar tilgang til arbejdet.
Dato:
10-06-2013
Overskrift:
Intro:
Aftalen om en skolereform er netop faldet på plads. Der er opstillet tre mål for fremtidens folkeskole - læs mere og find inspiration her.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste
rss-sfo.gif