Du kan her finde redskaber til at evaluere og optimere samarbejde på forskellige niveauer i folkeskolen. Blandt mange andre ting finder du redskaber til at strukturere forældresamarbejdet og teamets arbejde og til at tage hånd om konflikter.
Under punktet "Baggrundsviden" kan du finde en række artikler, der beskæftiger sig med samarbejde lige fra AKT-arbejdet og til forældresamtaler.
(Fra Cooperative Learning i indskolingen af Hanne Vogelius Mikkelsen, Dafolo 2011)
Denne CL-struktur kan bruges til både faglige og ”lære hinanden at kende”-aktiviteter. Alle deltagere er i gang samtidigt. Det er en ”på tur”-struktur, idet deltagerne skiftes til at spørge og svare. Man kan på forhånd bestemme, hvem i parret der starter med at spørge, f.eks. den ældste, den der har flest børn, den der har været længst tid i faget, eller den hvis fornavn kommer først i alfabetet.
(Fra Bedre møder med Cooperative Learning af Susanne Nygaard og Åse Bille Jensen, Dafolo 2011)
I et ”Tre-trins-interview” får deltagerne fortalt om deres egne holdninger, men de skal også lytte efter makkerens holdninger og kunne referere dem.
(Fra Bedre møder med Cooperative Learning af Susanne Nygaard og Åse Bille Jensen, Dafolo 2011)
(Fra Sundhedspædagogik i børnehaven - en redskabsbog til inklusion og anerkendelse af Anette Schulz og Ulla Pedersen, Dafolo 2010)
(Fra Skolens værdiregelsæt af Susanne Malmborg Harder, Mai-Britt Herløv Petersen og Susanne Ploug Sørensen, Dafolo 2010)
Elevplanen har blandt andet til formål at styrke samarbejdet mellem skole og hjem. Dette skema kan udfyldes af forældrene og eleven hjemme som en forberedelse til en dialog om, hvad elevplanen skal indeholde. Fokus er på trivsel og sociale mål.
(Fra Klasse- og læringsledelse – en kopi- og arbejdsmappe af Lene Skovbo Heckmann og Karina Landsbo Villumsen, Dafolo 2009)
Elevplanen har blandt andet til formål at sætte ord på udviklingen af elevens sociale kompetencer. Dette skema kan udfyldes af eleven (evt. i samarbejde med forældrene) hjemme som en forberedelse til en dialog med læreren, hvad elevplanen skal indeholde. Fokus er på sociale kompetencer og arbejdsvaner.
(Fra Klasse- og læringsledelse – en kopi- og arbejdsmappe af Lene Skovbo Heckmann og Karina Landsbo Villumsen, Dafolo 2009)
1 2 3 Næste |