dafolo-top.png
Her er du:
Skoleledelse > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder til skoleledelsen

 

Dato:
28-11-2012
Intro:
Mangler du inspiration til evalueringen og til at se de udviklingsmuligheder, der er på din skole? Find input her i to forskellige observations- og vurderingsmetoder og læs en artikel om evalueringen som nødvendigt redskab i en foranderlig folkeskole.
Dato:
05-11-2012
Intro:
En skoleleders travle hverdag rummer et væld af opgaver. En del af dem er skal-opgaver. Få overblik over, hvad der skal gøres i november.
Intro:
Skoleleder Sinne Pedersen fra Karensmindeskolen i Støvring fortæller om sine erfaringer om skoleledersitet på Skoleportalen.dk.
Dato:
30-10-2012
Intro:
"Den fremtid, man ikke er bekendt med, kan gøres bekendt ved at træffe en beslutning. Vi ved ikke, hvad vi skal foretage os i morgen. Men hvis vi træffer en beslutning om det, ved vi det. Ergo må vi træffe beslutninger. Og beslutninger træffer organisationer med ledere som beslutningsaktører. Derfor er skoleudvikling og skoleledelse kommet højt på dagsordenen." Sådan skriver Lars Qvortrup i artiklen "Skoleudvikling og skoleledelse: Hvorfor og hvordan?".
Intro:
I den seneste tid har de nyuddannede lærere atter været genstand for mediernes opmærksomhed. Denne gang skyldes det, at en række kommuner tilbyder nyuddannede lærere efteruddannelse i klasseledelse. Her på skoleportalen kan vi nu præsentere en spændende artikel om klasseledelse. Er det et modefænomen med den bivirkning, at undervisningen bliver mekanisk? Artiklen giver desuden nogle konkrete fif til, hvordan man styrke lærernes klasseledelse.
Intro:
Mantraet om, at mindst 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse er velkendt i skoleverdenen. Senest med sidste uges åbningstal i Folketinget slog statsminister Helle Thorning-Schmidt fast, at uddannelse: "I Danmark har vi et stærkt fællesskab (...) Hvor uddannelse er den vigtigste vej til nye fremskridt." Læs mere de udfordringer, der ligger i dette mål i artiklen "Gennemførelse i uddannelsessystemet - hvilke barrierer er der?" af Niels Egelund.
Dato:
08-10-2012
Intro:
En skoleleders travle hverdag rummer et væld af opgaver. En del af dem er skal-opgaver. Få overblik over, hvad der skal gøres i oktober.
Dato:
02-10-2012
Intro:
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har nedsat et inklusionspanel, som skal indsamle viden om, hvordan det går med inklusionsopgaven i folkeskolen. I spidsen for panelet står professor Susan Tetler. Du kan møde Susan Tetler og en række andre markante praktikere og forskere inden for inklusionspædagogikken på konferencen "Inklusion der lykkes" - og i kraft af dit abonnement på skoleportalen kan du få hele 25 % rabat!
Dato:
14-09-2012
Intro:
En større forskningsrapport har fastslået det, som alle aktører i den pædagogiske verden håber på: Inklusionstiltag virker! Indtil videre er det kun offentliggjort, at det virker. Hvad det nærmere er, der ifølge forskningen virker, må vi vente lidt på endnu. I mellemtiden er der inspiration at hente på skoleportalen.
Intro:
Som et særligt tilbud til skoleportalens abonnenter giver Dafolo nu 25 % rabat på konferencen "Feedback og vurdering for læring".
Forrige Forrige 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste 10 Næste
rss-leder.png