dafolo-top.png
Her er du:
SFO > Forside
Skoleportalen_knap

Nyheder på SFO-området

 

Dato:
20-12-2012
Overskrift:
Intro:
Redaktionen bag skoleportalen går på juleferie og ønsker alle jer en glædelig jul og et lykkebringende nytår!
Dato:
06-12-2012
Intro:
Juleferien nærmer sig med hastige skridt, og der skal produceres julegaver til hele familien! Her på skoleportalen er der inspiration til en masse kreative aktiviteter, der giver de flotteste resultater - lige til at lægge under juletræet!
Intro:
Regeringen har netop offentliggjort sit udspil til en reform af folkeskolen, der skal gøre en god skole endnu bedre. Forslaget indeholder bl.a. flere undervisningstimer og mere dansk og matematik, fysisk aktivitet hver dag, mere trivsel og fokus på inklusion. Derudover skal lærernes, pædagogernes og ledernes kompetencer styrkes. Her på skoleportalen er der masser af information at hente om samarbejdet mellem lærere og pædagoger, der ifølge udspillet vil komme mere i fokus.
Intro:

Den første december nærmer sig, og det er tid til at pynte op til jul. Her på skoleportalen er der masser af inspiration at hente, så I kan pynte stemningsfuldt op til jul.

 

Intro:

Børne- og Undervisningsministeriet har fået evalueret en række skolestartsforsøg, hvor også SFO-pædagoger har samarbejdet med lærerne om undervisningen. Og resultaterne er gode! Evalueringen viser blandt andet, at pædagoger i undervisningen udgør en positiv forskel på en række områder. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini vil nu arbejde for bedre muligheder for at inddrage pædagoger i undervisningen og dermed udvide mulighederne for samarbejdet mellem lærere og pædagoger. På skoleportalen finder du både artikler og konkrete redskaber til at arbejde videre på det gode samarbejde mellem lærere og pædagoger.

 

Intro:
De lovpligtige mål- og indholdsbeskrivelser i SFO'en kan udformes på mange måder. Vi giver her et eksempel på, hvordan de kan tage udgangspunkt i de pædagogiske læreplaner og på den måde skabe en klarere sammenhæng i overgangen mellem børnehave og SFO. I får her seks konkrete skemaer, som I kan bruge i udformningen af jeres SFO's mål- og indholdsbeskrivelser.
Intro:

Efterårets farver er slået igennem, og det kolde vejr kommer langsomt snigende. Derfor er der stadig alt mulig grund til at gå på opdagelse i naturen - eller hente inspiration i naturen og tage det med hjem. På skoleportalen finder du et væld af lege og kreative aktiviteter, der på forskellig vis bringer naturen til børnene og lader dem fordybe sig i blandt andet at finde og tegne krible-krabledyr og lærerige aktiviteter som konstruktionen af en hjemmelavet vægt til at veje de mange fund i naturen.

 

Dato:
22-10-2012
Intro:
Alle børn er forskellige, også selv om de har samme diagnosebetegnelse - fx ADHD. Der findes ikke metode, der passer alle, men alligevel er der en række træk, som går igen hos mange børn med denne diagnose. På skoleportalen kan du finde redskaber, som kan hjælpe med at få sat ord på følelser og handlinger og dermed forhindre handlinger i at blive voldsomme.
Intro:

En "snakkepakke" er en "ordpakke", som gennem sprogaktiviteter og tilhørende kreative opgaver giver børnene mulighed for at opleve ordet og dermed sproget, ikke bare med mund og ører, men med hele kroppen.

Sæt fokus på sproget i disse sjove aktiviteter, der udforsker ordene "sørøver", "musik" og "stjerne".

Dato:
27-09-2012
Intro:
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har nedsat et inklusionspanel, som skal indsamle viden om, hvordan det går med inklusionsopgaven i folkeskolen. I spidsen for panelet står professor Susan Tetler, som sammen med resten af panelet blandt andet har til opgave at pege på de gode eksempler på inklusion, som allerede findes mange steder. Her fremhæves Aarhus Kommunes store inklusionsprojekt "Fællesskaber for alle" som et godt sted at hente inspration. På skoleportalen finder du flere artikler netop om dette projekt - til stor inspiration for din pædagogiske praksis. Kun et klik herfra!
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste
rss-sfo.gif